Dunakanyar látnivalók

motorcsónakkal

Mit csinálj Nagymaroson?

Jó arcokkal értelmes beszélgetések a Piknikben, budapesti romkocsma hangulat minőségi zenével a Tandemben, mezítláb majomhintázás a Nomád Bárban, környék legjobb fagyija a Sakura cukrászdában, fél órás sor kifröcsikézése után ropogós hekk / szaftos-zaftos kolbászka a halasnál.

A hajódat nem bunkóba ki tudod kötni a városi strand alatt. Kannásan tankolni a város benzinkútjánál este tízig tudsz, ehhez a Maros Yacht kikötőben állj meg! 3 perc séta 50 liter benzinnel igazán semmiség. Kikötés 1 ropi, de a benzint annyiért kapod, mint amikor a Q8-asodat tankolod. Ráadásul a napi váll edzés is megvan.

A nagymarosi vizirendőrök jó arcok, de a rottyon vezetést ők sem tolerálják.

Visegrádi programok

Kavicsos partra tudod kitenni magad a városi kikötő és a visegrádi komp között. Alacsony vannak sunyin sekély részek. Normál vízállásnál, vagy felette sima.

Benzinke: itt a legkönnyebb hajót tankolni a környéken. A 50 méterrel a visegrádi MOL kút mellett tudsz kikötni, este 18:00-ig van nyitva.

Enni jót a Reneszánszban, vagy a Sirály Étteremben tudsz a vízhez közel. A fő utcában lévő Don Vito már vesztett régi fényéből: nem olyan, mint amikor Ricky csinálta szerelemből. Egy pizzát még megsütnek tisztességgel.

Ha hiányzik egy kis mozgás, a Fellegvárba 1 óra alatt fel lehet battyogni. Ehhez a strandpacskert cseréld át kiscipőre! Egy izzadt szelfi a vár fokáról mindent megér.

Zebegényi nyugalom

A kikötés sima, kavicsos part a városi strand alatt.

Ideális hely naplementézéshez, amihez lángost is rághatsz a parton. Rétesért kell lépegetni 300 métert, de megéri. Még kávé is van.

Sétálós arcoknak ajánlott felmászni a Sárkány-dombra, mert szép kilátás nyílik innen Pilismarótra és a Pilisre. Fűben fetrengős, rozét megivós.

Angus burger Kisoroszi Szigetcsúcson

Itt kerülöd a Szentendrei-szigetet annak északi csücskén. A Szigetcsúcs etalon fürdőző és fetrengő hely, nagyon felkapott lett = szezonban + melegben tömeg van.

Ha a Szentendrei-Dunaágban a szigetcsúcs alatt 500m-el kötsz ki, megtalálod a Rácz Kertet / Szigetcsúcs büfét. Itt készítik a legjobb burgert a kanyarban. Kisorosziban tenyésztett angus-marhából készült húspogácsa, ropogós zsemle ésatöbbi. Nem kispórolt, eltórgerkedett fajta. A sör hideg, a sor 20 perc.

A falu központját a kisoroszi rév alatt kikötve tudod megközelíteni a legkényelmesebben. Itt találod a Rácz Fogadót, ahol asztalnál kiszolgálós, kultúrált étkezésre van lehetőséged. Jó időben asztalfoglalós.

Csavaros fagyi Dunabogdányban

A falu strandja alatt a bólyák végénél tudsz partra kötni. Homok / iszapos föveny van, kényelmes megállni. A kikötésnél nem kell centizni, mert meredek e partszakasz a limány miatt.

A hely népszerűségét a gondosan karbantartott fű és homokos part adja. Jól kiépített vendéglátás van itt.

A Szúnyog büfében csavaros fagyi van. A helyet üzemeltető szimpatikus arc tartja karban az egész strandot. Rendes ember, olyan a boltja is.

Forgó Étterem, ahol a Dunakanyar legprofibb vendéglátását kapod, fixen jó ételminőséggel és gyors kiszolgálással. A tulaj sokat van bent a konyhán, saját kezében tartja az irányítást amikor egyszerre lerohanjuk a helyet. Szezonban, előre asztalfoglalás nélkül esélytelen.

A strand alatt 400m-el találjátok a Heim Sütödét, ahova érdemes bemenni friss péksüteményért, kovászos kenyérért.

All in – motorcsónak bérlés kapitánnyal

Ha nincs saját hajód, szívesen elviszünk motorcsónakkal egy körre, vagy átdobunk a túloldarra. Ha nálad van a jogsid, tolhatsz egy kövér gázt is.

Május 1 és augusztus 30 között, hajózható időjárás esetén csörögj / írj!

%d blogger ezt szereti: